Undgå at blive ramt af indbrud med videoovervågning

Undgå at blive ramt af indbrud med videoovervågning

60.000 ramt af indbrud i 2016. Ja, den er god nok – lige knap 60.000 hjem, virksomheder eller andre bosteder er ramt af den uhyggelige tendens. Måske kunne denne statistik nedbrydes, hvis de pårørte ejendomme havde været udstyret med tilstrækkelig sikkerhedsudstyr som videoovervågning eller alarmsystemer. Mange er allerede i besiddelse af eksisterende sikkerhedsudstyr – dog bliver dette ikke vedligeholdt, idet erfaringer viser, at der ikke tages hånd om. Dette kan skyldes forskellige årsager, men det primære grund skyldes formentligt en manglende viden og interesse for produktet som konsekvens af den manglende udnyttelse af kamera- eller alarmsystemet. Det kan sammenlignes lidt med brandalarmen hjemme i privaten – den er unødvendig indtil branden opstår. Uanset hvad, så er det en forfærdelig statistik og det burde ikke kunne ske. Alligevel har mange lidt den skæbne i 2016, idet der ca. er begået 60.000 indbrud i Danmark. Danmarks statistik melder om 59.879 indbrud i det forhenværende år, 2016.

Videoovervågning er et super præventiv middel til at forebygge mod indbrud. Dette er gældende i både private boliger og virksomheder. Langt de færreste ønsker at blive overvåget, når de foretager deres kriminelle handlinger, hvorfor videoovervågning i denne forbindelse er et perfekt forebyggelsesobjekt. Kameraovervågning virker bedre i opklarelsen af en hændelse, hvor der er sket indbrud, røveri eller lignende, idet man rent faktisk har noget fagligt dokumentation for aktionen. Omvendt kan et alarmsystem skræmme med de igangværende sirener, der stresser tyven under selve indbruddet. Langt de fleste individer vil øge stressbarometeret, hvis sirener starter og giver anledning til opmærksomhed hos forbipasserende og de nærmeste naboer. Mange professionelle indbrudstyve kender udrykningstiden for vagtcentraler, politiet eller lignende, hvorfor dette kan gøre dem istand til at time deres indbrud. Naboerne og forbipassende er dog ikke tilregnelige, hvorfor det kan være en god idé med det velkendte nabohjælp, der informerer hinanden ved eksempelvis indbrud, når alarmen aktiveres. Er du i tvivl om, hvorvidt er overvågningssystem kunne gavne dit hjem eller virksomhed, så læs eventuelt vores artikel om, hvorfor du skal bruge videoovervågning.

Sådan sikrer du din bolig bedst muligt

Du vil naturligvis gerne sikre din familie, bolig og værdier bedst muligt – det er trods alt det vigtigste for dig. Der er ikke noget værre end at føle sig utryg i eget hjem, da det har indflydelse på alt hvad vi foretager os. Man kan heldigvis gøre rigtigt meget selv, for at øge sikkerheden i hjemmet – og i dette indlæg kan du læse mere om hvordan.

Her på siden er vi fortalere for videoovervågning, og det er vi af flere grunde. Et moderne overvågningssystem kan nemlig være med til at:

  • Øge sikkerheden
  • Frembringe bevismateriale i forbindelse med indbrud
  • Skabe en præventiv effekt over indbrud, røveri og hærværk

Videoovervågning er tilmed en billig løsning, der hurtigt tjener sig selv hjem igen. Tyveknægtene har ofte let ved at trænge ind i dit hjem, men videoovervågning, god belysning og sikkerhedsudstyr som alarmer og dørtelefoner, kan bidrage til, at de springer over netop din bolig.

Sikkerhedsudstyr og overvågning

Det er altid første skridt på vejen, at du har gode låse og vinduer i din bolig – og dernæst at du har god belysning. Det er nemlig med til, at tyvene tænker sig om en ekstra gang, inden de prøver at bryde ind. Men har du allerede styr på dét, så kan videoovervågning og andet sikkerhedsudstyr tage sikkerheden til et andet niveau.

Som du nok kan regne ud, så anbefaler vi at du investerer i et overvågningssystem – så det vil vi ikke bruge mere tid på i dette indlæg. Til gengæld vil vi sætte lidt mere fokus på sikkerhedsudstyr som alarmer og dørtelefoner.

En moderne GSM kan bidrage til øget sikkerhed, da de indbyggede funktioner er rigtigt nyttige. En GSM alarm indeholder et modul som en almindelig telefon, der gør den i stand til at udsende SMS’er og opkald. Du kan derfor opsætte din alarm til udsende SMS’er, når den går af. Du kan således få alarmeret sikkerhedsselskabet, naboer og bekendte med det samme. Det kan være med til at tyvene bliver spottet – eller endnu bedre, at de bliver taget på fersk gerning.

En dørtelefon er særligt anvendelig, hvis du har en virksomhed eller bor på landet. Grunden til dette er, at en moderne dørtelefon har indbygget kamera – og tillader dig, at screene dine besøgende. Der har været eksempler på grove hjemmerøverier, og særligt her kan en dørtelefon med kamera øge sikkerheden.

Hvorfor skal du bruge videoovervågning?

Så snart snakken falder på videoovervågning, så melder der sig altid ét klart spørgsmål: hvorfor i al verden skal jeg investere i videoovervågning? Og det er jo ganske fornuftigt, at ville have et svar på det. For der er nemlig mange fordele ved videoovervågning, og det kan godt svare sig, at få styr på alle fordelene.

Et moderne overvågningssystem filmer naturligvis alt hvad der foregår indenfor kameraets synsvinkel – og det kan jo være smart i forbindelse med indbrud, ubehagelige kunder, overgreb eller hærværk. Derudover er der en række nyttige egenskaber ved et moderne overvågningssystem, der gør det overlegent i forhold til ældre modeller.

Et moderne overvågningssystem indeholder (ofte) en DVR-optager, der optager overvågningskameraernes feed. Optagelserne bliver gemt på boksens harddisk, og dermed er du sikret, at du aldrig misser optagelser på grund af problemer med videobånd eller manglende plads.

Det vil oftest være således, at harddisken har plads til 20-30 dages optagelser – hvilket er mere end rigeligt for de fleste. Når harddisken er fyldt op med optagelser, så optager den automatisk over de ældre optagelser. Det hele kører af sig selv – og du er sikret overvågning året rundt.

Men der er naturligvis også mange andre fordele ved moderne videoovervågning, blandt andet:

  • Øget sikkerhed for din familie og ansatte
  • Øget effektivitet blandt dine ansatte
  • Bevismateriale i forbindelse med røveri eller overgreb
  • Hurtig afklaring af overensstemmelser mellem ansatte
  • Præventiv effekt i forbindelse med tyveri
  • Præventiv effekt i forbindelse med hærværk

Som du nok kan læse, så er der altså mange fordele ved videoovervågning. Dertil kommer, at et overvågningssystem kan findes i forskellige prisklasser – og altså også en prisklasse, der passer dig.

Hvilken opløsning skal dine overvågningskameraer have?

I takt med at videoovervågning og overvågningskameraer bliver mere og mere udbredte – så rejser der sig også flere spørgsmål forbundet med købet af disse. Og det er jo ganske naturligt, da forbrugeren gerne vil vide, hvad det er for noget, han er ved at investere i.

Et af de spørgsmål der ofte melder sig, relaterer sig til overvågningskameraerne. For det er jo alt andet lige en rigtigt stor del af overvågningssystemet.

Du kan nemlig finde mange forskellige systemer, der indeholder mange forskellige overvågningskameraer. De er ofte kendetegnet ved forskellige opløsninger – og som resultat heraf er overvågningssystemet enten dyrere eller billigere.

Det skal du bruge

Når man snakker om opløsningen på et overvågningskamera, så er opløsningen ofte udtrykt i TV-linjer – og det kan jo godt virke lidt forvirrende. Et ganske almindeligt og prisvenligt overvågningskamera har en opløsning på omkring 420 TV-linjer – men du kan finde overvågningskameraer med meget højere opløsning.

Som udgangspunkt kan private ejere eller mindre virksomheder få en rigtigt fin løsning, ved at vælge et overvågningskamera med en lavere opløsning. Det giver ikke de skarpeste og flotteste billeder, men til gengæld kan du finde et komplet overvågningssystem i denne klasse til en rigtigt god pris.

Hvis du dog gerne vil have super skarpe billeder – og rigtigt god billedkvalitet – så skal du have et overvågningskamera med en højere opløsning. Et overvågningskamera i god opløsning sikrer dig knivskarpe billeder i alt slags vejr og i mørke. Det kræver naturligvis at dit budget er noget større, men det giver dig også et super lækkert system. Det er særligt gavnligt hvis du har en større virksomhed, eller hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten.

Hvis du er ude efter et overvågningssystem med høj opløsning, så skal du kigge efter et system, der indeholder overvågningskameraer med 6-700 TV-linjer. Det giver rigtigt flot billedkvalitet, således at du ikke går glip af mindre detaljer.

Hvad indeholder et overvågningssystem?

Du er sikkert allerede stødt på en masse forskellige udtryk, hvis du har været på udkig efter et overvågningssystem til din bolig eller virksomhed. Der er nemlig en del at holde styr på, og det kan være svært at gøre sig klog på det hele. Derudover kan man have tendens til at mistænke sælgeren for at ’oversælge’ sine systemer, i stedet for at fortælle objektivt om produkterne.

Men, her på siden kan du finde lidt uvildig information, så du bliver bedre klædt på til at træffe den rigtige beslutning. Her på bloggen vil du fx finde information omkring videoovervågning, forklaring på forskellige begreber og meget mere.

I dette første indlæg skal det handle om overvågningssystemer – og nærmere bestemt; hvad sådan et overvågningssystem bør indeholde.

Overvågningskameraer
Ja, den er god nok – dit overvågningssystem bør indeholder to eller flere overvågningskameraer. Men det havde du sikkert regnet ud. Du kan finde overvågningskameraer i mange forskellige opløsninger, og her kan du bruge tommelfingerreglen, der siger at ”mere er bedre”.

Et system med to kameraer passer ganske fint til privaten eller mindre virksomheder – hvorimod et overvågningssystem til større områder eller virksomheder bør indeholde fire, seks eller flere overvågningskameraer.

DVR-boks
Det kan være en rigtigt god ide, at investere i et overvågningssystem med en DVR-boks. Dét en DVR-boks gør, er at optage dét dine kameraer opfanger. Hvis du ikke har sådan en tilsluttet dit system, kan du kun følge med ’live’ – og det er sjældent der indbruddene sker.

Tidligere optog man på videobånd, men den nyere teknologi kan du optage på en harddisk – og dermed slipper for hele tiden at købe nye videobånd (eller overskrive de gamle).

Kabler og splittere
Dette er ganske almindeligt, og indgår (forhåbentligt) i alle overvågningssystemer. Det er uundværligt såfremt dit system rent faktisk skal virke, så det skal bare fungere.

Hvis dit overvågningssystem indeholder ovenstående, så er du rigtigt godt klædt på. Det eneste der derudover afgør pris og kvalitet, er din forhandler. Det kan godt betale sig at kigge sig godt for, da du ofte kan få forskellige pakker indeholdende overvågningskameraer af varierende kvalitet.